100-Otto-Postma-Aangepast

Otto Postma

Otto Postma in 1985

Otto Postma

Slide 1

Otto Postma

Dankzij de inzet en visie van een Nederlandse franciscaan, pater Otto Postma, staat Quetta op de Nederlandse kaart met zijn opvanghuis Al-Falah (‘de hoop’ in het Urdu) voor jongeren. Door zijn betrokkenheid en onafhankelijke werkwijze heeft hij tot zijn overlijden in 2001 veel tot stand gebracht in Pakistan.  

 

In 1963 werd Otto Postma geplaatst in het armste deel van Pakistan, Balochistan. Daar ontwikkelde hij het idee dat scholing en naschoolse opvang de positie van achtergestelde minderheden kon verbeteren. Hij was een man van de praktijk en hij liet jongeren kennismaken met sport, computers, muziek, dans en toneel. In 1989 is Otto benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. 

 

Door zijn open instelling heeft Otto veel vrienden gemaakt, waaronder de  Nederlanders die in Quetta hebben gewerkt. Na het overlijden van Otto Postma in 2001 hebben zij zijn nalatenschap voortgezet. Zo ontstond de stichting Friends of Al-Falah en gesteund door een honderdtal donateurs wordt zijn werk, ook na 20 jaar, gecontinueerd.  

 

Inmiddels is het Al-Falah opvanghuis onderdeel geworden van het Don Bosco Learning Centre en berust de leiding bij de salesiaan pater Samuel Adnan. Met hem onderhoudt het bestuur van de stichting Friends of Al-Falah intensief contact.